Rangos szakmai elismerés: Pető Péter

 

Víz nélkül nincs élet, vízszolgáltatás nélkül nincs normáis működésű ország, társadalom, egészségügy és jóformán semmi. A vizet mi, a Magyar Víziközmű Szövetség tagjai szolgáltatjuk. Ezekkel a szavakkal nyitotta meg az idei egri Ökoaqua kiálítást és konferenciát Kurdi Viktor a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke.

Az egri konferencián az ágazat kiváló tejesítményt nyújtó szakemberei vehettek át elismerést. Társaságunktól Pető Péter a Pannon-Víz Zrt. Nyúi Üzemmérnökségének üzemelésvezetője vehette át a rangos kitüntetést. 

 

Pető Péter a Pannon-Víz Zrt. nyúli üzemmérnökségének szennyvíz ágazat vezetője. 1971. június 29-én kezdett dolgozni a vizes ágazatban. 23 évet az Észak-Magyarországi Regionális Vízmű Vállalat Kazincbarcikai Üzemvezetőségén, majd 1996-tól a Pannon-Víz Zrt.-nél.

A szennyvízelvezetés és tisztítás a szűkebb szakterülete. Az üzemeltetési feladatok mellett – mely 34 település szennyvízcsatornázását jelenti - napi szinten részt vett az új hálózatok műszaki ellenőrzésében is.

Létrehozta az üzemmérnökség szivattyújavító szervizét is, amely 2009-től folyamatosan végzi a meghibásodott gépek javítását, néhány típus esetében társasági szinten is.

Munkáját a megfontoltság és a precizitás jellemzi, a munkaszervezés és az adminisztrációról területén egyaránt. Fontosak számára a beosztottjai, akikkel nagyon jó kapcsolatot alakított ki. Embersége, szaktudása példa lehet valamennyi munkatársa számára.

 

A képre kattintva Facebook oldalunkon galéia nyíik: 

Pályázat