Kisbajcson mindenki nyert

Nyolc győri és Győr környéki iskolából érkeztek a csapatok a Kisbajcsra, a Vörösmarty Mihály általános Iskolába, hogy környezetvédelmi és természetismereti vetélkedőn mérjék össze tudásukat.

A gyerekek a Gönyűi Széchenyi István Általános Iskolából, a Győri Tulipános Általános Iskolából, a Dunaszegi Körzeti Általános Iskolából, a Győrzámolyi Petőfi Sándor Általános Iskolából, Győrladamér Községi Általános Iskolájából, a győrszentiváni Váci Mihály Általános Iskolából, a szintén győrszentiváni Móricz Zsigmond Általános Iskolából érkeztek, és természetesen a Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános Iskola csapata is részt vett a megmérettetésen.  

A vetélkedőn a környezet és a természet szeretete mellett olyan tudásról adtak számot a felső tagozatos iskolások, amely csak elvétve szerepel az iskolai tananyagban. A vízbázis és környezetvédelem, víztakarékosság, madárhang felismerés, vízfogyasztás népszerűsítés és környezetbarát víz és csatornahasználat rejtelmeibe szakemberek, pedagógusok és civil szervezetek munkatársai avatták be a kisiskolásokat. A vetélkedőn a házigazda kisbajcsi csapatnak sikerült az első helyet megszereznie.

Fontos számunkra, hogy tudatosítsuk, hogy a szigetközi vízbázis európai léptékkel mérve is kiemelkedő értéket képvisel. Legyünk büszkék erre a természeti kincsre és vigyázzunk rá foglalta össze a vízműves mondanivalót Tóth László, a Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálat vezetője – meggyőződésem, ha ezt sikerült átadni a gyerekeknek, mindannyian a vetélkedő nyertesei lehetünk.

Szabó Miklós, a Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános Iskola igazgatója zárszavában kifejtette, hogy a vetélkedővel szeretnének hagyományt teremteni, így jövőre is örömmel várják az újabb megmérettetésre a környékbeli iskolák csapatait megköszönni a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának, a Pannon-Víz Zrt.-nek, a Fertő-Hanság Nemzeti Parknak és a Reflex Környezetvédő Egyesületnek a vetélkedő megrendezéséhez nyújtott segítségét.  

  

 

 

Pályázat