Győr - Munkás utcai rekonstrukció

 

Nagyszabású felújítási munka kezdődött a héten a Győr-Gyárvárosban a Munkás utcában. A szakemberek az útfelújítás előtt kicserélik az utcai víz és szennyvíz vezetékeket.

A Munkás utca régóta szerepelt a felújítási terveinkben, örülünk, hogy idén végre sort tudunk rá keríteni – tudtuk meg Biczó Lászlótól, a PANNON-VÍZ Zrt. műszaki ellenőrétől. A felújítást tulajdonképpen már tavaly elkezdtük, amikor útátfúrással kereszteztük a Mártírok útját, és lefektettük az új kőagyag csöveket a Munkás utca elejéig. A látványosabb szakasz most következik.

A Kölcsey utcától indulva közel százméteres szakaszonként bontjuk fel az utat, ha az egyik szakasszal végzünk, ezután következik csak a másik.

A vízvezeték az utca páratlan oldalán, az útpadka mellett húzódik. Még a héten elkezdjük lefektetni az új ivóvíz vezetéket, majd ennek nyomáspróbája és fertőtlenítése után egyenként kötjük át a családi házakat a korszerű új műanyag csőre. Minden fogyasztónkat előzetesen értesíteni fogjuk arról, mikor lesz az átkötés miatti vízelzárás. Erre várhatóan valamelyik hétköznap, a délelőtti órákban kerül sor.

A szennyvízcsatorna az útközépen, közel négyméteres mélységben húzódik, ennek cseréje bonyolultabb feladat lesz, dúckeretek védelmében lehet csak dolgozni. A legjobb minőségű kőagyag csöveket fektetjük a föld alá. A szennyvízelvezetés folyamatosan működni fog.

A családi házas körzetben legnagyobb gondot nem is a vízelzárás, hanem az ingatlanok gépkocsibejáróinak használata szokta okozni. Igyekszünk úgy megoldani, hogy a lehető legkisebb mértékben korlátozzuk a gépkocsibejárók használatát. Kérnünk kell továbbá a lakókat, hogy az utcán parkolással ne akadályozzák a közlekedést és a munkagépek mozgását. A gépjárműveket a közeli ETO Park parkolójában lesz mód elhelyezni.

A felújítás várható menetéről és a közlekedési rend változásáról mindegyik ingatlantulajdonost szórólapon tájékoztattunk. Amennyiben a munkálatokkal kapcsolatban bármilyen probléma adódik, kérjük forduljanak bizalommal a helyszínen lévő munkavezetőhöz, vagy jelezzék problémájukat a 96/311 753-as telefonszámon éjjel nappal működő diszpécserszolgálatunknak.

A munkálatokkal okozott kellemetlenségekért ezúton is kérjük tisztelt fogyasztóink és az utcában közlekedők türelmét és megértését. A viziközmű munkák előreláthatólag május végéig tartanak. 

 

Fotók és video a Munkás utcai építkezésről a Kisalföld weblapján:

  

 

   

Pályázat