Jó szakemberekre mindig szükség lesz

Elég az álláshirdetéseket megnézni, már most kincset ér egy jó szakember: jól képzett szerelőkre, munkairányítókra mindig szükség lesz, akár a Pannon-Víznél is. Ugyanakkor hetente tucatjával érkeznek az önéletrajzok és motivációs levelek a vízszolgáltatóhoz, mindenki valami mást és mást kínál fel. A napokban nyolc végzős Hildes diák első kézből szerezhetett munkába állást megkönnyítő tapasztalatokat.

 

Hallgatóink vízépítő technikus szakirányú képzést kaptak, ECDL számítógépes vizsgával, nyelvtudással rendelkeznek, további egy év alatt mélyépítő technikus oklevelet szerezhetnek iskolánkban – mutatta be a végzősök kompetenciáit Józsa Tamás, a Hild József Építőipari Szakközépiskola Igazgatója. Fontos döntés előtt állnak, továbbtanulást vagy munkába állást válasszanak.

 

Mindannyiunk célja, hogy megtalálja a saját képességeinek megfelelő optimális munkaterületet, ahol kiteljesedhet. Hiszek benne, ha ez sikerül, akkor az ember munkahelyi tevékenysége hobbijává válhat – fogalmazott Csongrádi Zoltán, a Pannon - Víz műszaki igazgatója. Ehhez az kell, hogy több területen kipróbálja magát az ember, erre egy nagy cégnél lesz lehetőség. Végül egy nagyon fontos dolog: igazán jó, elfogadott vezetővé az válhat, aki a cégen belül végigjárta azt a bizonyos szamárlétrát. Az egyik legjobb forgatókönyv, amit ajánlhatunk: kezdje a fiatal akár egyenruhás szerelőként is, ha főnökei látják benne a spirituszt, lehetőséget fognak adni az előrelépésre, továbbtanulásra.

 

Végül szót kaptak a hallgatók, akik a beszélgetés végére átérezték, hogy ez nem egy megszokott telephely látogatás, hanem itt a jövőjükről, lehetőségeikről van szó. Varga Lilla és Gebauer Enikő a terepen végzett munkákat kedvelte meg, geodéziai, földmérési, térinformatikai irányú munkahelyen próbálnák ki magukat legszívesebben. Élő Natália inkább az elméleti jellegű feladatok iránt nyitott, irodában dolgozna szívesen. Simita Kornél szakirányú továbbtanuláson gondolkodik, később szívesen lenne egy dinamikus munkacsapat tagja. Soós Rolandnak már munkatapasztalati is vannak: egy vízipari cég szervizelőjeként dolgozott. Szabó Norbert az informatika iránt érez elkötelezettséget, ezen a területen dolgozna tovább. Dombi Mátéhoz közel állnak a vízügyi kivitelezési munkák, itt már tapasztalatokat is szerzett. Brilich Evelin mozgalmas, aktív, pörgős munkát szeretne találni.

  

Pályázat