A 130 bűvös szám lesz idén - jubileumi sajtótájékoztató

A Pannon-Víz Zrt. 130. éves jubileumi évéről és a kapcsolódó promóciókról tájékoztatást adott Tőke László – elnök-vezérigazgató, jelen volt még Dr. Andréka György – a győri állatkert igazgatója

 

 

A 130. jubileumi év jelentősége a vízmű életében – a múlt – a jelen – a jövőkép
„Lépésről lépésre emelkedni, a haladás zászlaját fennen lobogtatni honpolgári kötelesség. Életrevaló társulatok, intézmények, mind megannyi tényezők egy város szellemi és anyagi műveltsége s jólétének emelése érdekében. És ki meri tagadni, hogy a vízvezeték akár közegészségi, akár közbiztonsági tekintetben Győr városát a haladás magasabb színvonalára emeli.”                                (Bierbauer Lipót (1884)

Budapesten 1868 óta létezett Vízmű. A főváros példája arra ösztönözte a város akkori vezetőit, hogy polgárait, hogy változtassanak az akkori helyi vízellátás elmaradott rendszerén, mely járvánnyal fenyegetett.

Kiemelkedő szerepet vállalt a vízvezetéki mozgalom ügyében Bierbauer Lipót, bencés tanár, aki emlékiratában megemlíti, hogy a vízvezetéki műért kilenc évig folytatott küzdelmet. A városi vízmű létesítésében szerepe volt még – többek között - Jedlik Ányosnak magyar természettudós, feltaláló, bencés szerzetesnek. Ennek nyomán, 1883-ban Kiskúton, kijelölték a készülő vízmű helyét, majd a vízvezetéki művet 1884. június 15.-én helyezték üzembe.

A Pannon-Víz Zrt. jogelődjét, a 'Győri Vízvezetéki Részvénytársaságot' az országban második vízműként helyezték üzemebe Győr lelkes polgárai, 1884-ben. Több generációval később is büszkék vagyunk arra, hogy Társaságunk ma az ország legjelentősebb vízmű vállalatainak egyike.
A Pannon-Víz Zrt. mint az 1883-ban alapított Győri Vízvezeték Részvénytársaság jogutódja, az ország egyik legnagyobb víziközmű szolgáltatója, és a régió meghatározó vállalata. Társaságunk 650 főt foglalkoztat. Részvényeink teljes egészében önkormányzatok tulajdonában vannak, legnagyobb aránnyal bíró (61,237%) részvényesünk Győr városa. Kisalföldön és Bakonyalján összesen 125 településen megközelítőleg 350 ezer fogyasztónak nyújtunk egészséges és biztonságos víziközmű-szolgáltatást.

Meghatározó tagjai vagyunk a magyarországi szakmai szervezeteknek. A Pannon-Víz Zrt. területileg 4 üzemmérnökségre tagozódik, győri, nyúli, kapuvári és csornai közpottal.

Nagy hangsúlyt fektetünk a megújuló energiaforrások hasznosítására, az energia-takarékosságra, valamint a környezetvédelemre.

 

130. éves jubileumi ajánlatunk (Promóció)
Ajándék állatkerti belépőjegyek a Pannon-Víz Zrt. lakossági fogyasztóinak”.

130. éves jubileumi ajánlatunk:
Ajándék állatkerti belépőjegyek a Pannon-Víz Zrt. lakossági fogyasztóinak.
A Pannon-Víz Zrt. 130 éves jubileuma alkalmából, minden 130. regisztrálónkat megajándékozzuk a következők szerint:
Jelentkezési e-mail cím: jubileum130@pannon-viz.hu
A regisztrációs e-mailben elküldendő: a Pannonvíz-Zrt-től kapott számlákon szereplő, fizető azonosító szám és a saját értesítési telefonszám.

Más adat megadására (név, cím) nem lesz szükség. Kérjük a számokat pontosan beírni, mert a hibás szám megadása kizárja a promócióból a jelentkezőt!
Az e-mail tárgyához a: Jubileum 130 szöveget kérjük beírni.

Egy fizető azonosító szám tulajdonosa az ajánlat időtartama alatt, minden naptári hónapban csak egyszer regisztrálhat.
A Pannon-Víz Zrt. jubileuma alkalmából, minden 130. jelentkezőnket megajándékozzuk 5 db állatkerti belépőjeggyel. A belépők a győri állatkertben, 2014. szeptember 30-ig használhatók fel. A belépők készpénzre nem válthatók. 
Az ajándék belépőjegy csak akkor adható, ha a jelentkezés időpontjában a jelentkező fizető azonosítóknak nincs lejárt számlatartozása.
A Pannon-Víz Zrt. dolgozói és a jubileumi kampány szervezői a promócióban nem vehetnek részt. A nyerteseket az általuk megadott telefonszámon, az adott hónap végéig értesítjük, a belépők átvételének módjáról.
Promóciónk 2014. április 01-től 2014. június 30-ig tart. Ez idő alatt lehet jelentkezni, kizárólag honlapunkon keresztül, e-mailben, a fenti feltételek szerint.

 

 

Vízmű emlékeket, régi fotókat keresünk.
Lakossági felhívás
:


A Pannon-Víz Zrt. 130. éves jubileumához kapcsolódóan, a lakosság segítségét kéri, vízműhöz, vízszolgáltatáshoz fűződő emlékek, fotók felkutatásához.
Kiemelten számítunk az iskolák, csoportok, közösségek gyűjtőmunkáira, régi vízműves kollégák és leszármazottaik emléktárgyaira.
A kutatás és a beérkező anyagok feldolgozásának időtartama három hónap, 2014- 04, 05, 06 hó.
A beérkező és a már korábban begyűjtött anyagokból vándorkiállítást szervezünk, melynek megnyitóját 2014. júliusában, Győrben tartjuk. 
A kiállítást az év során, más településeken is szeretnénk bemutatni.
A gyűjtésben kiemelten aktív személyeket, iskolákat, közösségeket külön jutalmazzuk.
A vízművel kapcsolatos emlékekről a következő elérhetőségeinken várjuk az értesítést: 
e-mailben:  vizmuemlek130@pannon-viz.hu
levélben: PANNON-VÍZ ZRT. 9025 Győr, Országút u. 4.
telefonon: (96) 522-600

Víztorony látogatási időpontok


A jubileum alkalmából szeretettel várjuk a közönséget a győr-szabadhegyi víztoronyban,
2014. május 17-én és 2014. május 31-én, mindkét napon 10-14 óráig.

 

 

Örökbefogadás a jubileum alkalmából

Dr. Andréka György, a győri Xantus János Állatkert ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a vízmű és az állatkert kapcsolata nem új keletű. Árvizeknél, csatornadugulásoknál mindig az első hívó szóra ott voltak az állatkertben a pannon-vizes szakemberek is. A legnagyobb ajándékot pedig közel egy éve kapták a vízszolgáltatótól, egy csomag formájában, amiben „Csövi” az alligátor teknős volt, akit a csatornában találtak a vízműves kollégák. Máig Ő az egyik legnépszerűbb állat és az örökbefogadások révén a legtöbb pénzt is Ő kereste.

Nem kevésbé népszerű Dona a törpeviziló- az állatkert címerállata- aki 1997 január 3-án született a pozsonyi állatkertben. 2000-ben került a győri állatkertbe, egy különleges fajmentési program keretében. Az egyedüllét nem zavarta, ám nemrég társa érkezett, Pippo személyében, aki a Kanári Szigetekről érkezett a kisalföldi megyeszékhelyre. A két amúgy magányos állat Győrben hamar egymásra talált, Dona már várandós, rövidesen egy kis viziló bébivel örvendezteti meg a győri állatkert közönségét. Addig is vígan lubickolnak a medencéjükben és ha megunják a fürdőzést közös sétára indulnak. Donát és Pippót, a győri viziló párt egy évre fogadta örökbe a Pannon-Víz Zrt, ezzel csatlakozott az állatkertet támogatók népes táborához.

 

Állatkert:  http://www.zoogyor.com/

Vízmű történet:  http://www.pannon-viz.hu/article/2010/gyori_vizellatas_tortenete/

 

 

 

Pályázat