Écs - szennyvíztisztító korszerűsítés - VIDEO

 

Az écsi szennyvíztisztító telepen 11 környékbeli település szennyvízét tisztítják. A telep átadása óta, az elmúlt közel húsz évben hatékonyan, biztonságosan szolgálta az elvárt környezetvédelmi funkcióját, de az is fontos, hogy technológiailag, technikailag tovább bővüljön, korszerűsödjön a megnövekedett igények kiszolgálására. A beruházás célja a bővítés és a korszerűsítés, a szigorú környezetvédelmi előírások maradéktalan betarthatóságának hosszú távú biztosítása.

A szerdai ünnepélyes projektzáró rendezvényen Mondovics László Écs Község polgármestere, Kara Ákos a térség országgyűlési képviselője, Tőke László a Pannon-Víz ZRt. elnök-vezérigazgatója üdvözölték a projekt sikeres megvalósítását és a kivitelező KEV-IM Konzorcium munkatársaival , az érdeklődő vendégekkel, projekt megvalósításában résztvevő vállalkozások képviselőivel együtt megtekintették a szennyvíztisztító telepet.

A szennyvíztisztító fejlesztésről bővebben Écs község honlapján olvashat:       

További képek a projektzáró rendezvényről:

 

Korábban:


2112. július 17.

Letették az écsi szennyvíztisztító fejlesztéének alapkövét

Az écsi önkormányzat több mint 277 millió  forintot nyert a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) pályázatán "Écs és térsége szennyvíztisztító telepének korszerűsítése és bővítése" projektjére. Ez az összeg a beruházás összköltségének mintegy 80 százalékát fedezi, a különbözetet az önkormányzat biztosítja - mondta az ünnepélyen Mondovics László, Écs polgármestere.

 

 

 

 

Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője felszólalásában a Pannon-Víz Zrt. –t méltatva kiemelte, hogy a száz százalákos magyar tulajdonú közszolgáltató cég példamutatóan segítette az önkormányzatot a pályázat során. „ A szennyvíztisztító  beruházás a lakosság szempontjából ugyan kevésbé látványos, viszont nagyban javítja az itt élők életminőségét, fontos lépés a lakókörnyezetük, életminőségük megóvásának terén.

 

 

 

Az écsi szennyvíztisztító telep átadása óta, közel húsz éve, hatékonyan és, biztonságosan működik – fogalmazott Tőke László, a Pannon-Víz Zrt. elnök-vezérigazgatója.” A kilencvenes években Németországból importált úgynevezett AB technológia a kezdeti időkben jól teljesített, azóta azonban jelentősen megváltozott a szennyvíz összetétele. Ma már jóval töményebb, koncentráltabb szennyvíz érkezik a tisztítóműbe” 2001 és 2011 közt közel 130 millió forintos fejlesztést végeztünk a telepen. A mostani bővítéssel a 12 ezer lakos-egyenértékű tisztítókapacitás 21 ezerre emelkedik.

 

 

 

 

 

Győrffy István, a kivitelező KEV-IM Konzorcium képviselője vázolta a kivitelezési munkákat. Új vasbeton tisztítóműtárgy épül, így lényegesen nő az üzemeltetés rugalmassága, bővítik az iszaptárolót is. Garancia a jó működésre, hogy a hat hónapos próbaüzem egy része a téli hónapokra tolódik, így „nehéz” körülmények közt is kipróbálhatjuk a technológiát.

 

 

 

 

További képek :

Pályázat